Domáca husacia pečienka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g kuracie pečienky, 0,250ml kačacia alebo husacia masť, 4 celé vajcia, 250 ml šlahačková smotana, polievková lyžica vegety / nie kopom/ kávová lyžička soli / nie kopom

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie pečienky rozmixuj na najjemnejšom nožíku na mixéri , pridaj 4 celé vajcia, 250 ml šľahačkovej smotany , 250 ml kačacej alebo husacej masti, polievkovú lyžicu vegety, kávovú lyžičku soli. Všetky prísady dôkladne premiešaj . Polovicu pripravenej zmesy nalej do mikroténového sáčika z ktorého vytlačíš vduch a na konci spravíš uzlík.Nezabudni nechať vôľu pretože zmes pri varení zväčší svoj objem. Sáčik naplnený zmesov vlož do ďalšieho sáčiku na ktorom spravíš tiež uzlík.Druhú polovicu zmes opakuj tým istým spôsobom. Do väčšieho hrnca daj variť vodu. Keď voda zovrie vlož obidva sáčiky do hrnca. Od bodu varu daj plameň naslabo. Po hodine varenia pretoč pečieku na druhú stranu a var na slabo ďalších 60 minút. Po dvoch hodinách varenia vyber pečienku na plytký tanier a nechaj vychladnúť. Asi po 30 minútach môžeš vybrať pečienku z obalu. Podávame s čerstvým chlebíkom, alebo pečivom. Prajem dobrú chuť