
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kôra z pomarančov * klinčeky - najlepšie bude, ak nebudú drvené :-)))
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept nie je na papkanie, hoci, ja som ako decko pomarančové kôry jedla. Vtedy boli síce pomaranče podpultový tovar, takže som okrem pomarančových mesiačikov jedla aj kôstky a šupy. Teraz tomu moc neholdujem.... radšej klinček vylúhovaný v červenom varenom vínku :-))) No a to môžem akurát tak snívať.
![]() |
1. Najvhodnejšie na sušenie kôrok sú pomaranče s hrubou KOŽOU, SRSŤOU, či ŠUPOU. Pri scvrkávaní sa zmenšia možno o polovicu, tak preto. Ostrými formičkami vykrajujte na tvrdej podložke rôzne tvary, s umelými to ani nemusíte skúšať. |
![]() |
2. Eine kleine detailoš. |
![]() |
3. Pri zastrkovaní klinčekov do kôrok Vás možno prejde chuť na akékoľvek klinčeky v akomkoľvek dobrom varenom víne..... ale tá vôňa..... je úúúúžasná! Odskúšané s troma z troch ľudí v domácnosti. |