
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 zrelé paradajky* 8 lístkov bazalky* 8 krajcov hriankového chleba (môže byť aj klasický alebo sendvič)* 4 strúčiky cesnaku* 8 PL panenského olivového oleja* soľ* čerstvo pomleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Potrebovala som vytvoriť rýchlu večeru, našla som tento receptík a bola som spokojná. Skúste aj vy túto taliansku špecialitku pri rýchlej príprave raňajok, desiatej alebo večere.
![]() |
1. Paradajky umyjeme, vyrežeme zelené stopkové lôžkoa dužinu pokrájamke na kocky. Bazalkové lístky pokrájame na tenké rezančeky alebo potrháme na menšie kúsky- ja som bazalku nemala :o( . |
![]() |
2. Chlieb opečieme v hriankovači, nasucho na panvici z oboch strán alebo v rúre. Ošúpaný cesnak prekrojíme a potrieme ním opečený chlieb. Každú hrianku pokvapkáme olivovým olejom. Navrch dáme na kocky pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a posypeme bazalkou. A hotovo! |