Múčnik s kyslým mliekom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1hrnček oleja, 1 vanilkový cukor, 3-4 polievkové lyžice kakaa, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1/2 litra kyslého mlieka, hrozienka, sekané orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady spolu zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre, v teplovzdušnej na 190 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení necháme múčnik vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom. Pre mimoriadne maškrtné jazýčky potrieme múčnik džemom a polejeme čokoládou.

ZDRAVÁ OBMENA: ja dávam 2 hrnčeky polohrubej múky a 1 hrnček celozrnnej múky, 2 hrnčeky hnedého cukru, ak nemáte doma kyslé mlieko, môžete kľudne použiť Acidko, alebo pridať 2 kyslé smotany / biele jogurty/ a potom priliať kompótovú šťavu, namiesto orechov môžete pridať lúpané tekvicové a slnečnicové semienka a ešte nakrájaný broskyňový kompót, alebo aj čučoriedkový. Namiesto sódy bikarbóny dávam "Kypriaci prášok do perníka". Na vysypanie plechu nepoužívam múku, ale strúhaný kokos alebo mleté orechy, oveľa lepšie sa múčnik oddeľuje od plechu a má zospodu výbornú chuť.

PRÍJEMNÉ MAŠKRTENIE