Restovaná kuracia pečeň s cibuľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibuľa*kuracie pečienky*olej*soľ..........všetko podľa počtu hladošov.Mimochodom,pečeň je zdrojom železa!

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch

Cibuľu si nakrájame na krúžky a rozoberieme ich....
....pečienky umyjeme a nakrajáme na slížiky....
....na panvičke na troche oleja orestujeme cibuľu,osolíme....
...prikryjeme pokrievkou a dusíme do makka....
...keď cibuľa stratila svoj pevný tvar,je makka a možno aj trošku farebná,tak je hotová...vyberieme si ju na tanier...
...do tej samaj panvičky po cibuli dáme pečienky....POZOR,NESOLÍME!!!
....jemne ich pretáčame z každej strany,aby sa zatiahli...
...prikryjeme a pod pokrievkou restujeme asi 15 minút.Už je obyčajne makka.Kuracia pečeň je jemnučká....
...keď si neveríme,alebo neveríme pečienke,možme ochutnať.Keď je všetko makke,pečienku osolíme podľa chuti.Do panvičky vrátime cibuľu,pripadne ju prehrejeme a možme servírovať....
...U nás to podávame s hranolkami,ale hodia sa aj varené zemiaky.Dnes som si po dlhom čase opat na pečienke pochutnala.