Restovaná kuracia pečeň s cibuľou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cibuľa*kuracie pečienky*olej*soľ..........všetko podľa počtu hladošov.Mimochodom,pečeň je zdrojom železa!
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
 |
Cibuľu si nakrájame na krúžky a rozoberieme ich.... |
 |
....pečienky umyjeme a nakrajáme na slížiky.... |
 |
....na panvičke na troche oleja orestujeme cibuľu,osolíme.... |
 |
...prikryjeme pokrievkou a dusíme do makka.... |
 |
...keď cibuľa stratila svoj pevný tvar,je makka a možno aj trošku farebná,tak je hotová...vyberieme si ju na tanier... |
 |
...do tej samaj panvičky po cibuli dáme pečienky....POZOR,NESOLÍME!!! |
 |
....jemne ich pretáčame z každej strany,aby sa zatiahli... |
 |
...prikryjeme a pod pokrievkou restujeme asi 15 minút.Už je obyčajne makka.Kuracia pečeň je jemnučká.... |
 |
...keď si neveríme,alebo neveríme pečienke,možme ochutnať.Keď je všetko makke,pečienku osolíme podľa chuti.Do panvičky vrátime cibuľu,pripadne ju prehrejeme a možme servírovať.... |
 |
...U nás to podávame s hranolkami,ale hodia sa aj varené zemiaky.Dnes som si po dlhom čase opat na pečienke pochutnala. |