Moja hlivová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hliva ústricová( množstvo podľa chuti)* cibuľa* olej* mrkva* soľ* tekuté ochucovadlo* vegeta* mleté čierne korenie* cestoviny
POSTUP PŘÍPRAVY
Hubové polievky mám veeeeeľmi rada, no samotné huby ako napr. vyprážaná bedľa alebo hubová praženica nekonzumujem. No pizza so šampiňónmi- to už teda áno! Ale inak- ani nie. Je vidno aj v polievke, že tých húb som si nabrala pomenej.
 |
Hlivy- mrazené alebo čerstvé( mrazené nerozmrazujeme len zalejeme vodou) vo vode zahrejeme po bod varu, minútku povaríme, takmer všetkú vodu zlejeme, nalejeme novú, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a varíme. |
 |
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno......... |
 |
...a osmažíme na niekoľkých lyžiciach oleja. |
 |
Po osmažení dosklovita pridáme mletú červenú papriku, aby olej chytil farbu ako na foto.......... |
 |
Podľa návodu na obale uvaríme cestovinu. |
 |
Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. |
 |
Polievku ochutíme, prilejeme olej s cibuľkou a petržleenovú vňať. |