
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
20dkg anglickej slaniny
1 kg kysnutej kapusty
za hrsť cukru(8 dkg)
1 kura
rasca, soľ
Na nálev potrebujeme:2 dcl červeného vína
3 polievkové lyžice medu
5 polievkových lyžíc sojovej omáčky
POSTUP PŘÍPRAVY
a
![]() |
Na dno pekáčika poukladáme na plátky pokrájanú anglickú slaninu. |
![]() |
Na slaninku poukladáme kysnutú kapustu a pocukrujeme ju hrsťou cukru. |
![]() |
Na kapustu poukladáme kúsky kurčaťa(alebo v tomto prípade králika).Každý kúsok osolíme a posypeme rascou(rascou nešetríme). |
![]() |
Dáme na 15 minút zapiecť do rúry.Medzi tým si zmiešame nálev.Po tých 15-tich minútach polejeme nálevom kurča. |
![]() |
Dáme piecť zakryté pokrievkou alebo alobalom na cca 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ešte asi 15 minút(spraví sa tmavá kôrka). Ja pečiem pri 180 stupňoch v elektrickej rúre. Robím tak kuriatko i králika. Ako prílohu máme najradšej knedlu, ale môžu byť zemiaky alebo chlieb.A buď si dáme pivečko, alebo dopijeme to vínečko, čo sme použili do nálevu:O))) Prajem dobrú chuť. |