KURČA S KYSNUTOU KAPUSTOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20dkg anglickej slaniny
1 kg kysnutej kapusty
za hrsť cukru(8 dkg)
1 kura
rasca, soľ
Na nálev potrebujeme:2 dcl červeného vína
3 polievkové lyžice medu
5 polievkových lyžíc sojovej omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

a

Na dno pekáčika poukladáme na plátky pokrájanú anglickú slaninu.
Na slaninku poukladáme kysnutú kapustu a pocukrujeme ju hrsťou cukru.
Na kapustu poukladáme kúsky kurčaťa(alebo v tomto prípade králika).Každý kúsok osolíme a posypeme rascou(rascou nešetríme).
Dáme na 15 minút zapiecť do rúry.Medzi tým si zmiešame nálev.Po tých 15-tich minútach polejeme nálevom kurča.
Dáme piecť zakryté pokrievkou alebo alobalom na cca 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ešte asi 15 minút(spraví sa tmavá kôrka).
Ja pečiem pri 180 stupňoch v elektrickej rúre.
Robím tak kuriatko i králika.
Ako prílohu máme najradšej knedlu, ale môžu byť zemiaky alebo chlieb.A buď si dáme pivečko, alebo dopijeme to vínečko, čo sme použili do nálevu:O)))
Prajem dobrú chuť.