marinované bravčové rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg bravčového karé, 4 vajcia, 150 ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL horčice (ja dávam kremžskú), 1 ČL kečupu, 1 ČL vegety, 1 ČL worcesterskej omáčky, 1 ČL maggi omáčky a 2 strúčiky roztlačeného cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z 1 vajca a oleja si urobíme v mixéry majonézu, do ktorej postupne pridáme 3 vajcia a ostatné prísady. Všetko zmiešame. Umyté mäso len nakrájam na rezne (možte i naklepať, ja to ale nerobím - v tomto recepte netreba). Rezne uložíme na pekáč a zalejeme marinádou a dáme do chladničky marinovať 24 hodín. Na druhý deň vyberieme pekáč, ja rezne trochu pooobraciam, pekáč prikryjem druhým pekáčom a pečiem v predhriatej rúre (160 stupnov) presne 1 1/2 hodiny. AKo prílohu podávam zemiaky s maslom a vynikajúci šalát: ľadový šalát potrhať, prisypať konzervu kukurice, trošku vegety, olivového oleja a je hotový komplet obed.