Slnečnicová s mandľovým krémom na výročie sobáša



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mramorové korpusy (každý zo 6 vajec) z tortovej formy s priemerom 24cm 2 malé mramorové korpusy (každý z 2 vajec) recept na korpusy mám už v mojich receptoch uvedený ( kuk torta pre mojho drahého ) Plnka: 3 vajcia, 10dkg práškového cukru, 20dkg upražených a pomletých mandlí, 5 poliek masla a 1,5 palmely

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpusy: tie väčšie som šľahala oba naraz, cesto som rozdelila na polovicu a do jednej časti primiešala kakao. Do foriem som cesto dávala veľkou lyžicou. T isté som robila aj s malými korpusmi ale tie som dávala malou lyžičkou.

Plnka:3 vajcia a 10dkg práškového cukru šľaháme nad parou 17 min- aby bola hmota dobre hustá, necháme vychladnúť a potom tam primiešame 20dkg upražených a pomletých mandlí a nakoniec 5 poliek masla a 1,5 palmely.

Poťahovala som hmotou z cukríkov.

Keď sa korpusy upiekli, hneď ako som ich vybrala z rúry otočila som ich hore dnom aby zostali krásne rovné a nemusela som kopec ktorý vznikol skrajovať.
takýto bol pekne rovný
po vychladnutí som korpusy rozkrojila na 3 časti
ešte medzitým ako sa piekli korpusy som si očistila mandle od šupiek, usušila ich a opražila na suchej panvici
keď mandle vychladli tak som ich na jemno pomlela (rozmixovala)
3 vajcia a 10dkg práškového cukru som na najnižšom stupni šľahala presne 17 minút nad parou a takto vyzeral základ plnky po 17 minútach
do vychladnutého základu plnky som primiešala pomleté mandle
a nakoniec som ešte pridala vopred rozšľahané maslo z palmelou
korpusy som natrela plnkou a asi na hodinu som ich zaťažila aby sa dobre prilepili
po hodine som jednotlivé poschodia natrela aj z bokov a zvrchu a nechala chvíľu na chladnejšom mieste aby plnka trochu stuhla
a medzitým ako mi plnka tuhla som si urobila cukríkovú hmotu- na potiahnutie ale aj na ozdoby ( využila som aj zostatky z minulej torty zelenú a hnedú) tak najskôr som si umyla cukríky vodou aby zostali biele, misku som potrela olejom a dala tam už umyté cukríky a trochu bielej čokolády, pridala som ešte necelé 2 lyžice vody, keďže cukríky boli umývané tak netrebalo toľko ( použila som cca 3/4 balička cukríkov ) a dala som to na chvíľu do mikrovlnky
treba to v tej mikrovlnke sledovať- podľa toho ako cukríky puchnú, ja preistotu aj 3-4razy pozriem či náhodou už nepuchnu a takto by to nejako malo vyzerať
do tejto hmoty pridávam zmes sušeného mlieka,práškového cukru a sójového sušeného mlieka,túto zmes si pripravím do misky- a väčšinou dávam po 5 kopcových lyžíc z každého a dobre to premiešam a potom ešte preosejem a tak pridávam do rozpustených cukríkov, pridávam až kým hmota veľmi nelepí, potom ju vyklopím na pracovnú dosku, ktorú posypem solamylom.. hmotu miesim a pridávam zmes až kým sa nedá krásne rozvaľkať...
potom hmotu rozvaľkám na požadovanú veľkosť a pomocou valčeka ju prenesiem na tortu,(tortu mám položenú na tanieriku, ktorý nie je spod torty vidieť-to aby sa dobre poťahovala),
hmotu ktorá prečnieva odstrihnem a tortu môžeme preniesť na podnos
kraje ešte trochu upravíme- podľa potreby... tento postup zopakujeme aj pri druhom poschodí
a môžeme začať so zdobením... ozdoby som priliepala tak, že som ich jemne natrela vodou a nechala 5 minút odstáť a potom dobre držali- neodpadla ani jedna :-)
a toto je už finálny produkt
a takto vyzerala po rozkrojení... bola mňamky- dokonca veľmi chutila aj môjmu bráškovi... a ten hocičo nezje