Torta SLNEČNICA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

torta - v mojom prípade torta Pohádka z môjho albumu receptov z dvojitej dávky *** mliečna hmota (falošný marcipán) podľa (BlankaB) ID 2194: 150 g práškového cukru * 150 g sušeného mlieka * 1 PL medu * 1 PL oleja * pár kvapiek mandľovej arómy * cca 3 - 5 PL vody *** žlté potravinárske farbivo * kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortu som robila podľa receptu "Torta POHÁDKA alebo čokoládová torta" z môjho albumu receptov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1143
Tentokrát som ju však robila z dvojitej dávky, aby bola vyššia, korpus som prerezala, oba pláty natrela krémom a krémom som natrela aj boky torty. Potom som ju dala na pol dňa do chladničky, aby poriadne stuhla. To, ako som robila samotnú slnečnicu dávam do obrázkového postupu.

1. Mliečnu hmotu alebo tzv. falošný marcipán som robila podľa osvedčeného receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1133, autorkou ktorého je (BlankaB) ID 2194. Hmotu som robila z jednej dávky, pre úplnosť uvádzam v rozpise aj množstvo ingrediencií, ktoré som použila, trochu hmoty mi ešte zostalo. Hmotu zafarbíme žltým potravinárskym farbivom, vyvaľkáme ho a vyrežeme jednotlivé lístky.
2. Tupou hranou noža urobíme na každom lístku jemne pozdĺžne ryhy a lístky necháme trochu preschnúť.
3. Stred slnečnice urobíme z hmoty, ktorú zafarbíme kakaovým práškom. Z hmoty vyvaľkáme kruh a tesne vedľa seba robíme odtlačky malilinkých kružníc pomocou striekačky, alebo tenkej slamky.
4. Bude to vyzerať takto.
5. Tortu čakateľku vyberieme z chladničky, rozložíme na ňu prvé lístky ...
6. ... a ďalšie lístky ukladáme do medzier, pričom čiastočne prekrývajú prvú vrstvu lístkov.
7. Kakaový kruh preložíme do stredu torty a domodelujeme posledné detaily - miestami zvlníme, ohneme alebo nadvihneme lístky, aby sa slnečnica čo najviac podobala živému originálu. Tortu dáme odpočívať do chladničky, kým nepríde hodina H.