Zapekaná cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 400 g cukety (patizónu, tekvice), 20 dkg tvrdého syra, 1 väčšia cibuľa, 4-5 vajíčok (podľa veľkosti), soľ, štipka mletého čierneho korenia, 5 rovných lyžíc strúhanky, 4 lyžice oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Očistenú cuketu nastrúhame na širšie rezance (mladú aj s jadierkami), trošku posolíme, premiešame.
Na oleji spražíme dosklovita nakrájanú cibuľu
pridáme cuketu, podusíme len chvíľku, aby sa trošku odparila prebytočná voda.
Dáme do misy vychladnúť. Syr nastrúhame na širšie rezance, pridáme k vychladnutej cukete, premiešame
mleté čierne korenie
vajíčka, premiešame (môžete aj trochu mlieka alebo smotany)
strúhanku– radšej len také množstvo, aby to nebolo veľmi husté
Dáme na menší plech (stačí taký, aby masa bola vysoká cca 0,5 cm) ktorý len jemne vytrieme olejom a zapečieme pri teplote 170-180° C dozlatista.
hotovo
Podávame so zemiakmi, čerstvým zeleninovým šalátom; výborný je k tomu aj cesnakový dresing. *Dobrú chuť*