Zapekaná cuketa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca 400 g cukety (patizónu, tekvice), 20 dkg tvrdého syra, 1 väčšia cibuľa, 4-5 vajíčok (podľa veľkosti), soľ, štipka mletého čierneho korenia, 5 rovných lyžíc strúhanky, 4 lyžice oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Očistenú cuketu nastrúhame na širšie rezance (mladú aj s jadierkami), trošku posolíme, premiešame. |
 |
Na oleji spražíme dosklovita nakrájanú cibuľu |
 |
pridáme cuketu, podusíme len chvíľku, aby sa trošku odparila prebytočná voda. |
 |
Dáme do misy vychladnúť. Syr nastrúhame na širšie rezance, pridáme k vychladnutej cukete, premiešame |
 |
mleté čierne korenie |
 |
vajíčka, premiešame (môžete aj trochu mlieka alebo smotany) |
 |
strúhanku– radšej len také množstvo, aby to nebolo veľmi husté |
 |
Dáme na menší plech (stačí taký, aby masa bola vysoká cca 0,5 cm) ktorý len jemne vytrieme olejom a zapečieme pri teplote 170-180° C dozlatista. |
 |
hotovo |
 |
Podávame so zemiakmi, čerstvým zeleninovým šalátom; výborný je k tomu aj cesnakový dresing. *Dobrú chuť* |