ŠAMROLE alebo HABOŠE

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 lístkové cesto,3-4 ks vajíčka,hladka muka,kryštalovy cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Listkové cesto rozvalkam na cca 3 mm cesto a dlžka by mala byť cca 35 cm a obtačam to okolo kovových ruriek
 |
Lístkové cesto si vyvalkám na cca 3 mm hrúbku a dlžku cca 35 cm pasik a obtáčam na železné rurky. |
 |
Takto to vyzerá ked je to obtočené na kovových rúrkach.Ked mám všetky rúrky obtočene ,tak ich potriem žltkom ,celé dookola . |
 |
Potom si natrem plech trochou oleja a dám papier na pečenie,na ktorý poukladám šamrole a šup s nimi do rúry na cca 165 C podla rury a cca 20 minut ,ked su peknučko zafarbene do čevena ,tak ich vyberiem a po chviločke ich sťahujem z kovových rúrok. |
 |
Asi takto to vypada ,ked su šamrole upečené ,ešte nenaplnené. |
 |
a takto vyzeraju ,keď sú naplnené.Plnka postup :vajička si odelime žltok od bielka ,žltkom sme natierali šamrole ked sme ich išli upiecť a bielka,ktore ostali využijeme na penovu plnku.Ja dávam na 1 bielko
60g kryštáloveho cukru ,bielka si vyšlaham dotuha ,ked mam 4 bielka ,tak dám 240g kryštalového cukru .Dám si do hrnca vodu nech mi začne vrieť a dám nad to misku s vyšlahanymi bielkami na sneh,postupne šľahám nad parou mixerom a pridavam kryšt.cukor postupne po lyžičkách až kým sa cukor uplne neroztopí.Ja to mixujem vkuse cca 15-20 minut a cukor je kráásne rozpusteny a penova snehova plnka je hotova ,môžem plniť šamrole.Nič náročné a velmi chutné.Dobru chuť,určite si pršteky oblížete.Neodfotila som sneh ked som ho šlahala nad parou ,tak len takto v postupe,keby ste niečomu nepochopili,kludne sa pytajte.Rada pomôžem a na koniec šamrole už len pocukrovať praškových cukrom a dobrotka je na svete. |
 |
A takýto som mala vysledok.Asi z jedneho listkoveho cesta ich vyjde 20 až 24 ks.Ja som ich robila z listkoveho cesta z Tesca mrazene a z dvoch ks mi vyšlo 47 ks. |