Vylepšená výborná zamatová/ dvojfarebná roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec* 13 dkg pr. cukru* 2 lyžice kakaa* 2 lyžice výberovej múky* 1/2 lyžičky sódy bicarbóny* Krém: 2 dcl mlieka* 1 vanilkový cukor* 1 vajce* 1 lyžica výberovej múky* 6 lyžíc pr. cukru* kakao* 250g masla (Palmarín, Hera)* čokoládová poleva* 2-3 banány

POSTUP PŘÍPRAVY

Tentokrát znova bez obr. postupu, piekla som túto úžastne dobrú roládu naraz aj s pudingovými kockami, čiže som nemala čas zabávať sa fotením. Je to skvelá dobrota, recept, síce trocha iný už na MMB taktiež máme, no niektoré maminky tvrdili, že krému je príliš veľa. Prinášam teda recept, kde je toho krém akurát, a roládka je vylepšená banánom. U nás nesmie chýbať na žiadny sviatok a zjeme ju vždy ako prvú. Do zjedenia!


Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustej peny,primiešame žĺtky, jemne primiešame zmes kakaa, výb. múky a sódy. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200°C. Po upečení horúcu piškótu vycapneme na vlhkú utierku a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

Krém: V mlieku rozhabarkujeme múku a cukor práškový aj vanilínový. Pridáme vajce, poriadne rozhabarkujeme a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladnutú kašu po lyžiciach primixujeme k vymiešanému maslu. Rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao podľa chuti. Na cesto natrieme najprv svetlú plnku, na to navrstvíme kakaovú plnku, na kraj rozložíme banány a stočíme do rolády. Povrch natrieme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.