Ovocná želétorta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškóta: 3 vajcia, 3 lyžičky hladkej múky, 3 lyžičky kr. cukru,2 malé lyžičky prášku do pečiva, soľ**** 750 ml bieleho jogurtu, 3 ks van. cukru, 2 ks Dr. Oetker jemne mletá želatina na sladké i slané použitie ***ovocie: banán, nektarinka, hrozno alebo iné podľa chuti a sezóny, 2 ks Haas Žel-Dort číry v prášku (želatína)

POSTUP PŘÍPRAVY

V prísadách som uviedla cukor, tortu som však robila pre cukrovkára, takže vrelo môžem odporučiť použiť náhradné sladidlo a jogurt so zníženým obsahom tuku. Bolo to vynikajúce a osviežujúce, deti sa išli priam zadrhnúť a nektarinky s mierne kyslastou chuťou boli vynikajúcou voľbou! Túto tortu budem robievať oveľa častejšie, vyskúšajte aj Vy! Je hotová raz-dva...

Piškótu si pripravíme klasickým spôsobom, upečieme a necháme vychladnúť. Želatínu si pripravíme podľa návodu a zmiešame s osladeným jogurtom a natrieme na korpus vsadený do tortového prstenca. Asi po 2 hodinách môžeme na vrch uložiť ovocie a zaliať želatínou. Jednoduché, rýchle a nenáročné!
***