Ananásové rezy- Fantastika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1. cesto: 50dkg hladkej múky, 10 dkg prášk.cukru, 20 dkg Palmarínu( margarín), 2 žĺtky, 1bal. PDP, trošku mlieka 2. cesto: 2 žĺtky, 4 bielka, 15 dkg cukru, 2 lyžice oleja,1 bal. vanilinovéh cukru, 1 dcl šťavy z kompótu, 25 dkg polohrubej múky, 1 Zlatý klas, 1/2 bal. PDP.....2 plechovky ananásového kompótu, mandľové lupienky

POSTUP PŘÍPRAVY

tento koláčik je neskutočne fantastický...jemný, nepresladený...skrátka úžasnýýýýý...kuk do obrázového...

surovinky na 1. cesto
a na druhé
Múku, práškový cukor, PDP preosejeme do misy....pridáme palmarín nasekaný na kúsky a rukami vytvoríme sypkú zmes. Pridáme žĺtky a ak je treba tak trošku mlieka. Vytvoríme hladké pružné cesto. Na chvíľu ho šupneme do chladničky.
na tršku pomastený plech dáme papier na pečenie. 3/4 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. ja som vaľkala rovno na plechu. Popicháme vidličkou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry. Medzitý si urobíme 2 cesto.
Žĺtka vymiešame s vanilinový a 1/2 krupicového cukru do peny. Pridáme ananásovú šťavu a olej a šľaháme ešte asi 3 minúty. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku , PDP a Zlatý klas. Metličkami jemne miešame a spojíme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov . Ten sme pripravili so zvyšným cukrom.
Na predpečené cesto nakladieme odkvapkaný ananás.
Na ananás nalejeme 2. cesto a rozzotrieme. Na cesto ukladáme pásiky zo zvyšného krehkého cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými plátkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C.
Upečieme do zlata.
vychladnutý nakrájame na kúsky. Dá sa hneď jesť, netreba čakať na odstátie.