Škoricovo-snehové vlny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 6 vajec 120 g práškového cukru 1 balíček Vanilínového cukru 200 ml minerálnej vody 200 ml oleja 300 g hladkej múky 1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva 150 g mletých orechov Plnka: 500 ml pochúťkovej smotany (2 balenia) 1 balíček Vanilínového cukru 1 balíček Šľahačky v prášku 150 ml studeného mlieka Na potretie a posypanie: Škoricový cukor 250 g slivkového lekváru 50 ml rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta:
Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Postupne vmiešame olej a minerálnu vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletými orechmi a vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do strednej časti rúry piecť. Pečieme asi 30 min. pri 180°C. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutú piškótu potrieme rumovým lekvárom.

Plnka:
Pochúťkovú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu na balení. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame pochúťkovú smotanu a naplníme ňou cukrárenské vrecúško s guľatým, hladkým špicom. Pomocou vrecúška ozdobne navrstvíme smotanovú plnku a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Rezy dáme pred podávaním na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.