Zapekaná kuracinka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, syr /napr. Eidam/, paradajky, tavený syr /napr. Bambino/, trochu mlieka, soľ, oregano, olej /ako príloha ryža a hranolky, zeleninová obloha/

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept nie je z kuchárskej knihy, ale nám to chutí. Tak teda postup: kuracie prsia nakrájame na menšie časti, mäsko trošku vyklepeme, osolíme, opečieme na oleji z oboch strán. Mäsko vyberieme. Výpek zlejeme do nejakého menšieho hrnčeka. Opečené mäso vložíme do pekáča, /ktorý sme predtým trošku poliali olejom /položíme naň na krúžky /mesiačiky, alebo ako sa komu hodí/ nakrájanú paradajku, posypeme troškou oregana, zakryjeme plátkami syra a pečieme v rúre, nie dlho, kuracinka je rýchlo hotová. Kým sa mäsko zapeká, pripravíme si z výpeku omáčku: pridáme do neho 1 tavený syr, trošku mlieka, miešame, až kým nie je bambino úplne roztopené. Na tanier dáme zapečené mäsko, ryžu, hranolky, zeleninovú oblohu /kto má rád/ a mäsko s ryžou polejeme omáčkou z výpeku. Myslím, že s tým nie je babračka a u nás takto pripravené mäsko chutí aj mojím drobcom. Dobrú chuť.
Naposledy, keď som tento recept robila, som omáčku robila z výpeku, ktorý bol až zo zapečeného mäska a bolo to lepšie, pretože keď sa mäsko zapekalo, pustila šťavu paradajka, bolo vo výpeku cítiť aj tvrdý syr a keď sa tam pridalo Bambino, bolo to super.