KUNG-PAO - delikátne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g kuracie prsia............Na pác: 3 vajíčka, 2 PL solamyl, po 1 KL soli, chil, kari, zázvor, 1 PL worčester, 1 PL sojová omáčka........ olej, nesolené arašidy, zaváraná kapia, hrozienka..........Na ozdobu: ananás krúžky a mandarinky
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
vajíčka |
 |
do vajíčok pridáme solamyl |
 |
soľ |
 |
chili a kari |
 |
worčester a sojovku |
 |
vyšľaháme |
 |
kuracinku nakrájame na rezance |
 |
capneme ju do pácu a necháme ju odpočívať najlepšie cez noc, môže aj dlhšie |
 |
pripravíme si arašidy, kapiu nakrájanú na slížiky a hrozienka |
 |
na rozpálenom oleji opečieme kuracie rezance, ale mäso šikovne od seba oddeľujeme, nesmie sa spiesť dokopy, každá jedna rezanca musí byť opečená zvlášť |
 |
na tejto fotke je vidieť už polovicu opečených rezancov, tie som posúvala na jednu polovicu panvice a prikladala som ďalšie mäso, občas ho treba premiešať , aby sa nepripieklo |
 |
keď je mäso opečené pridáme arašidy |
 |
a hrozienka a spolu chvíľu popražíme |
 |
potom kápiu |
 |
premiešame , podusíme 2-3 minútky a fertig |
 |
podávame s ryžou, odobené koliskom ananásu a mandarinkami, postup na prípravu ryže nájdete tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6273 |