Osviežujúci letný koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5vajec,15dkg prášk.cukru, 10 PLvody,10dkg hlad.muky .....krem: marhuľovy alebo broskynovy kompot ( 700ml),200ml pomaranč.sirupu, 2 bal. Zlateho klasu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláč je fajnučký, nie je sladký, ja osobne mám radšej menej sladké a tento mi úplne vyhovuje, nie je náročný na prípravu,perfektne sa krája, ale vždy sa po ňom len tak zapráši ... :o)) Prísady nepíšem, postup nepíšem, lebo už je tu určite taký istý. V prípade záujmu, napíšem -už som dopisala... :o)))

Žĺtky vymiešame s cukrom,pridáme vodu,múku,sneh z bielkov a urobíme hladkécesto.... Rozotrieme na vymastený a vysypaný menší plech, -na klasický treba dať 7vajec a prispôsobiť prísady do cesta upečieme asi na 200°C.Šťavu z kompótu vylejeme, pridáme sirup a doplníme do 1l vodou,pridáme zlatý klas,uvaríme ,horúce vylejeme na koláč.

Upečieme si piškótku , keď trošku vychladne,
poukladáme mandarínkový kompót
a ešte čerstvé alebo mrazené ríbezle ( ovocie môžeme dať podľa chuti - broskyne, marhule,jahody,maliny...)
zataľ si pripravíme polevu zo zlatého klasu, šťavy z kompótu, sirupu - ja som dala pomarančový, keď sú jahody - jahodový a tak, aby sa to hodilo k ovociu
uvarený puding vylejeme na horúci koláč,
pekne ho vyrovnáme a dáme zachladiť,
stuhnutý pokrájame na rezy ,
kto má problém s krájaním, teraz ho mať nebude, lebo sa krája úžasne - ako podľa pravítka
a potom už len papkáme a papkáme ....