Kysnutý koláč s ricottou a černicami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500g polohrubej múky, 1/2 kocky kvasníc a alebo sušené podľa množstva múky, 1 celé vajíčko, citrónová kôra z 1 citróna,100g roztopeného masla alebo Hery, 250 -300 ml vlažného mlieka- ja som dala 1/2 mlieka a 1/2 vody , 3 štipky soli, cca 3 lyžice práškového cukru*** plnka 1:250g ricotty, 2 vanilkové cukre, černice a posýpka: 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, 3 polievkové lyžice polohrubej múky, 50 g masla alebo Hery- len zmäknutej, nie úplne roztopenej

POSTUP PŘÍPRAVY

v postupe

... z múky, cukru, vajíčka, mlieka,masla, soli a kvasníc si pripravíme kysnuté cesto.... Kto nevie podrobnú prípravu, nájde u mňa v receptoch...
... zakiaľ cesto kysne, vymiešame si ricottu s cukrami, môžeme dať aj za lyžicu práškového... kto ako má rád...
... keď cesto dostatočne nakysne, na plech dáme papier na pečenie, rozvaľkáme cesto a potrieme ho ricottou...
...na ricottu dáme vrstvu černíc...
... v miske si pripravíme posýpku z cukru, múky a masla.... premiešavame prstami, až nám vznikne takáto posýpka...
...ňou posypeme celý koláč...
... a šup s ním do rúry na cca 180-190 st. C, až pokiaľ nemá ružové okraje a upečený stred...
... dobrú chuť...