PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA - PIKANT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2kg červenej papriky, 1,5kg cibule, 4 rajčiny, 1 hlavička cesnaku, 4-5ks feferóniek, 2dl oleja, 3 štamprliky octu, 1 preosiate deko a 120g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

surovinky
papriku, cibuľu a cesnak očistíme....papriku si prerežeme na polovice...cibuľu na štvrťky...paradajky aj so šupkou tiež na štvrtinky...
všetky suroviny pomelieme na mäsovom mlynčeku...pri mletí striedame suroviny...pomelieme aj feferónky ak máme čerstvé môžme povyberať semiačka ale nemusíme...ja som použila sušené chilli papričky aj so semiačkami...treba dávať pozor ak sú feferónky veľmi štiplavé dáme menej...radšej treba ochutnať a potom pridávať feferónky....mne sa tento raz podarilo spraviť super pikantný pikant...!!!!!!....dá sa to sraviť aj bez feferóniek...
dáme do hrnca...prilejeme olej...ocot...prisypeme cukor a preosiate deko...
varíme 50min...ak je viac redšia môžme odobrať šťavu...ja som odobrala ale cez sitko a zmes zo sitka som šupla späť...konzistencia má byť hustejšia aby sa dala pomazánka potom natierať na chlebík ale nie je zase úplne hustá...
uvarené plníme do fliaš....
a nakoniec sterilizujeme...stačí 15min....vyšlo mi 14 pohárikov...túto pomazánku používame na topinky, na syrový alebo maslový chlebík....len treba dať pozor na tie feferónky !!!!!!