Čučoriedkovo-tvarohový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškota: 4 vajíčka, 4PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru, kvapka oleja, papier na pečenie................čučoriedkový lekvár, alebo slivkový.............. Plnka: 250g tvarohu, 1 šľahačka v prášku+mlieko na vyšľahanie , želatínový stužovač, šťava z pol citrona, čučoriedkový kompot..................Želatína: šťava z kompotu, jedlá želatína, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

vyšľahať bielka
pridať žltka a zľahka premiešať
po lyžiciach jemne vmiešať múku a pridať kvapku oleja
vyliať na plech vyložený papierom a šup do rúry na 200°C asi na 15 minút ja to nikdy nestíham odsledovať, buď skúšam špáratkom, alebo len tak od oka
upečenú piškotu vyberieme z rúry, stiahneme papier , necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu
želatína a šľahačka, ktrorú som použila do plnky
vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale a tak isto pripravíme želatínu, do ktorej pridáme vyšľahanú šľahačku, vpravo je šľahačka a vľavo je želatína, ale už je v nej časť šľahačky, toto robíme rýchlejšie, aby v plnke neboli hrudky stuhnutej želatíny
hrudkový tvaroh som prepasírovala cez sitko
do šľahačkovej masy pridáme tvaroh a šťavu z citrona
pridáme čučoriedky
jednu polovicu piškoty potrieme lekvárom, najvhodnejší je čučoriedkový, ale ten sa mi práve iba varil, tak som dala, čo som mala, ešte by nebol zlý aj slivkový
priložíme druhú polovicu piškoty
a tuto si treba urobiť z alobalu rám okolo piškoty,aby plnka nestiekla dole, musí byť dostatočne vysoký , ja mám urobený rám špeciálne na takéto koláče , ale aj ja som musela na polovicu plechu robiť "zátarasu", alebo ppotom zákusok robiť na celý plech, ale potom treby zdvojnásobiť ingrediencie
natrieme plnku na piškoty a dáme do chladničky na dve hodiny stuhnúť
takúto želatinu som použila na polevu
pripravíme si zo šťavy z kompotu , ktorú doplníme vodou podľa návodu na obale želatínu na polevu
vychladenú želatínu najprv len lyžicou pomaly nalievame na stuhnutú tvarohovú plnku, aby sa nezmútila, dáme do chladničky stuhnúť aj želatínovú polevu
potom už len krájame a mlsáme, dobrú chuť