Čučoriedkovo-tvarohový zákusok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškota: 4 vajíčka, 4PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru, kvapka oleja, papier na pečenie................čučoriedkový lekvár, alebo slivkový..............
Plnka: 250g tvarohu, 1 šľahačka v prášku+mlieko na vyšľahanie , želatínový stužovač, šťava z pol citrona, čučoriedkový kompot..................Želatína: šťava z kompotu, jedlá želatína, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
vyšľahať bielka |
 |
pridať žltka a zľahka premiešať |
 |
po lyžiciach jemne vmiešať múku a pridať kvapku oleja |
 |
vyliať na plech vyložený papierom a šup do rúry na 200°C asi na 15 minút ja to nikdy nestíham odsledovať, buď skúšam špáratkom, alebo len tak od oka |
 |
upečenú piškotu vyberieme z rúry, stiahneme papier , necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu |
 |
želatína a šľahačka, ktrorú som použila do plnky |
 |
vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale a tak isto pripravíme želatínu, do ktorej pridáme vyšľahanú šľahačku, vpravo je šľahačka a vľavo je želatína, ale už je v nej časť šľahačky, toto robíme rýchlejšie, aby v plnke neboli hrudky stuhnutej želatíny |
 |
hrudkový tvaroh som prepasírovala cez sitko |
 |
do šľahačkovej masy pridáme tvaroh a šťavu z citrona |
 |
pridáme čučoriedky |
 |
jednu polovicu piškoty potrieme lekvárom, najvhodnejší je čučoriedkový, ale ten sa mi práve iba varil, tak som dala, čo som mala, ešte by nebol zlý aj slivkový |
 |
priložíme druhú polovicu piškoty |
 |
a tuto si treba urobiť z alobalu rám okolo piškoty,aby plnka nestiekla dole, musí byť dostatočne vysoký , ja mám urobený rám špeciálne na takéto koláče , ale aj ja som musela na polovicu plechu robiť "zátarasu", alebo ppotom zákusok robiť na celý plech, ale potom treby zdvojnásobiť ingrediencie |
 |
natrieme plnku na piškoty a dáme do chladničky na dve hodiny stuhnúť |
 |
takúto želatinu som použila na polevu |
 |
pripravíme si zo šťavy z kompotu , ktorú doplníme vodou podľa návodu na obale želatínu na polevu |
 |
vychladenú želatínu najprv len lyžicou pomaly nalievame na stuhnutú tvarohovú plnku, aby sa nezmútila, dáme do chladničky stuhnúť aj želatínovú polevu |
 |
potom už len krájame a mlsáme, dobrú chuť |