Pšenová ryža s mrkvou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 diel pšena, 2 diely ryže(najlepšie basmati alebo jazmínová), 3 diely nahrubo nastrúhanej mrkvy (ryža a pšeno zvačšia svoj objem, mrkva nie - preto tak veľa, ja to meriam 1diel: 100 ml) bezglutamanova vegeta, pripadne soľ podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Opražiť ryžu na olivovom oleji, potom pridať pšeno, este chvíľku popražiť a nakoniec pridať nahrubo nastrúhanú mrkvu. Osoliť, prip.pridať bezglutamanovu vegetu a zaliať 6 dielmi vody a za občasneho miešania dusiť. Množstvo vody závisi od hrnca, v ktorom sa robí - niekedy si tak 1 dcl vody nechám a postupne pridávam, najlepšie su hlbšie panvice so sklenenou pokrievkou (napr. wok). Inak tá príprava je pomerne rýchla, ja sa najradšej riadim tým ako to vyzera a nie striktne časom.
Pomery si môžte prispôsobiť- závisia od chuti. Chutné aj ako priloha k mäsku aj ako samostatné jedlo - nám babám úplne stačí.
Pšeno je super, lebo je bezlepkové a môžu ho detičky takmer od začiatku prikrmovania.