Tvarohovo-šľahačkové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa ***2 jahodové kompóty*** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Vajíčka vyšľaháme do peny s 3 lyžicami cukru z uvedeného množstva, potom pridáme zvyšok cukru a šľaháme do bohatej hustej peny (aj 3 min.) |
 |
pridáme olej |
 |
mlieko, premiešať |
 |
po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, zároveň šľahať |
 |
vylejeme na maslom vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech, upečieme pri teplote 175-180° C cca 15 min. a necháme vychladnúť. |
 |
Na vychladnutý hustejšie naukladáme rozpolené jahody (reznou stranou na cesto) |
 |
Tvaroh vymixujeme s cukrom a vanilkovými cukrami (ak použijete v sezóne čerstvé jahody, alebo zmrazené, treba do tvarohu pridať 50 g práškového cukru naviac) |
 |
použila som dva tégliky tohto tvarohu |
 |
šľahačky v prášku vyšľaháme s mliekom (s uvedenými 2 dl mlieka - nie podľa návodu) - tvaroh zredne po vyšľahaní s cukrom, preto to menšie množstvo mlieka, *****treba šľahať aspoň 3-4 min. na najvyšších obrátkach***** bude toho veľa a hlavne tuhé :o) |
 |
Pridáme k tvarohu, premiešame, rovnomerne natrieme na jahody a šupneme do chladničky /plnka stuhne už aj do troch hodín, ale najlepšie je nechať odstáť do druhého dňa, bude ešte tuhšia. |
 |
Nakrájame na rezy (nôž si nahrejem nad plameňom) a pred podávaním posypeme kakaovým práškom. |