
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
orechový korpus, Náplň : 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy,100 g bielej čokolády, 1 vanil. cukor, 15 dkg masla, 5 lyžíc práškového cukru, rum Marcipán: 30 dkg preosiateho práškového cukru, 20 dkg sušeného mlieka, 1 bielok, 1 lyžica medu, pár lyžíc teplej vody ,3 kávové lyžičky zmäknutej cery....potravinárske farby
POSTUP PŘÍPRAVY
Upečený korpus rozkrojíme a natrieme krémom. Krém pripravíme tak ,že z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme nasekanú čokoládu. Tá sa v horúcom roztopí. Necháme vychladnúť. Maslo mymiešame s cukrom do peny. Do vymiešaného pridávame po lyžiciach puding. Potrieme aj povrch a necháme dobre vychladiť.
Marcipán: Cukor, sušené mlieko, med, bielok a trochu teplej vody zmiesime. Vodu pridávame len po troške. Keď je hmota dosť tvárna pridáme do nej ceru a hmota celkom prestane lepiť a získa krásny lesk.Rozdelíme na jednotlivé časti a každú prifárbíme. vaľkáme na troch preosiateho cukru.
![]() |
xxx |
![]() |
pohľad z boku |
![]() |
detajl |