ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
papriku očistíme a nakrájame na kúsky ... ja som mala cca 6kg papriky.... |
 |
rajčiny obaríme vrelou vodou....ošúpeme....a nakrájame na kúsky...potom rukami riadne rozmačkáme....toto som vždy robila rada ako dieťa bola som od rajčín až po lokte a mama mi nemohla vynadať, že som špinavá -:))))...ja som dávala 7kg paradajok |
 |
nakrájanú papriku a rajčiny dáme do velkého hrnca a na miernom ohni varíme cca 40min....treba občas pomiešať aby sa nám zospodu nepripálilo...uvarené je vtedy ak je paprika už na 3/4 mäkká.... |
 |
...tak a tu už máme uvarené... |
 |
ja zvyknem do uvareného zamiešať prípravok Dr. oetker pomôcka na konzervovanie aby nám náhodou neskyslo....ja som použila dve balenia... |
 |
..sterilizujeme ešte 15min ....a máme zavarené...vyšlo mi 15 fliaš 0,7l a ť fliaš 0.33l... do tohto receptu nejde ani cibuľa ani soľ a olej, takže sa dá použiť na prípravu rôznych jedál...do gulášu, k mäsu alebo ho len udusím s osmaženou cibuľkou, klobáskou, a pochutinami.....postup v ďalšom receptíku... |