ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

papriku očistíme a nakrájame na kúsky ... ja som mala cca 6kg papriky....
rajčiny obaríme vrelou vodou....ošúpeme....a nakrájame na kúsky...potom rukami riadne rozmačkáme....toto som vždy robila rada ako dieťa bola som od rajčín až po lokte a mama mi nemohla vynadať, že som špinavá -:))))...ja som dávala 7kg paradajok
nakrájanú papriku a rajčiny dáme do velkého hrnca a na miernom ohni varíme cca 40min....treba občas pomiešať aby sa nám zospodu nepripálilo...uvarené je vtedy ak je paprika už na 3/4 mäkká....
...tak a tu už máme uvarené...
ja zvyknem do uvareného zamiešať prípravok Dr. oetker pomôcka na konzervovanie aby nám náhodou neskyslo....ja som použila dve balenia...
..sterilizujeme ešte 15min ....a máme zavarené...vyšlo mi 15 fliaš 0,7l a ť fliaš 0.33l...
do tohto receptu nejde ani cibuľa ani soľ a olej, takže sa dá použiť na prípravu rôznych jedál...do gulášu, k mäsu alebo ho len udusím s osmaženou cibuľkou, klobáskou, a pochutinami.....postup v ďalšom receptíku...