Patizon so zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčší patizón, 1PL sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, vegeta, 2PL oleja, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 farebné papriky, 2 rajčiny, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, zeleninový vývar, 100g sójových kociek

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť do plniacej zmesi, alebo ju použiť na polievku /ako ja/.

1.Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť do plniacej zmesi, alebo ju použiť na polievku /ako ja/.
2. Pripravíme si sójové mäso podľa návodu.
3. Nakrájame si cibuľu a zeleninu.
4. Cibuľu speníme na oleji.
5. Pridáme zeleninu, sójové mäso, ochutíme sójovou omáčkou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme.
6. Krátko osmažíme, posypeme petržlenovou vňaťkou.
7. Vmiešame rozšľahané vajcia.
8. Zmesou naplníme polovice patizónov, posypeme oregánom a uložíme do olejom vymastenej nádoby. Podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného podlievania pečieme do mäkka.
9. Dobrú chuť!