Patizon so zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 väčší patizón, 1PL sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, vegeta, 2PL oleja, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 farebné papriky, 2 rajčiny, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, zeleninový vývar, 100g sójových kociek
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť do plniacej zmesi, alebo ju použiť na polievku /ako ja/.
 |
1.Patizón umyjeme a vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť do plniacej zmesi, alebo ju použiť na polievku /ako ja/. |
 |
2. Pripravíme si sójové mäso podľa návodu. |
 |
3. Nakrájame si cibuľu a zeleninu. |
 |
4. Cibuľu speníme na oleji. |
 |
5. Pridáme zeleninu, sójové mäso, ochutíme sójovou omáčkou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme. |
 |
6. Krátko osmažíme, posypeme petržlenovou vňaťkou. |
 |
7. Vmiešame rozšľahané vajcia. |
 |
8. Zmesou naplníme polovice patizónov, posypeme oregánom a uložíme do olejom vymastenej nádoby. Podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného podlievania pečieme do mäkka. |
 |
9. Dobrú chuť! |