Pečený čaj na zimu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3kg ovocia-akékoľvek máte na záhrade alebo aj z mrazáku, ja som dávala jablká, čierne maliny, marhule(tie som vytiahla z mrazáku), broskyne a čiernu bazu...môžu tam ísť hrušky, egreše, maliny, jahody, hrozno, ríbezle, čo len chcete, dokonca aj pomaranče, vydrhnuté môžu byť aj so šupkou, pokrájať na malé kocky.... +2kg cukru, škorica, klinčeky, 3dcl rumu (podľa chuti, nemusí byt) - pečieme kým nepustí ovocie šťavu, ja som piekla na 130st. asi hodinku a až potom som dala rum a šťavu z dvoch citrónov, ked som nemala citróny, tak trochu kyseliny citrónovej, ale nemusi byt...ak to plníte horúce, netreba to že vraj sterilizovať , ale môžte pre istotu 20 minút na 80stupňov, len kým sa chytia viečka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nechajte sa inšpirovať a urobte si tento čaj, to bude isto dobré na zimu :o) potom sa má dať 1 lyžica do šálky a zaliať vriacou vodou a čaj je hotový...... a ešte niečo, dala som si včera do červeného vína a to bolo dobreeee, skoro ako sangria :o))))) a výborné je to aj do bieleho jogurtu!

ovocie sa pokraja na kocky, da sa cukor a koreniny a upecie sa v rure
takto som to piekla asi hodinu
upeceny