Pusinky z odpaľovaného cesta s karamelom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + karamelový topping

POSTUP PŘÍPRAVY

Odpaľované cesto:
1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť.
2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť.
3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky.
4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút.
5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu.

Základný krém:
1.Pudingový prášok rozmiešame so 100ml mlieka , hladkou múkou a s cukrom a vlejeme do zvyšného mlieka, ktoré sme dali zovrieť. Za stáleho miešania 3 minúty varíme, od stavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža.
2.Palmarín pokrájame a necháme zmäknúť a potom vyšľaháme šľahačom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding.
Základný krém zmiešame s 3PL karamelovej polevy - toppingu ( polotovar dostupný v predajniach potravín ), nastriekame do nakrojených pusiniek a postriekame karamelovou polevou.