PANGAS KARI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pangas filety, soľ, korenie, červená sladká paprika (korenie), citrón, kari /kurkuma, smotana na varenie, pór

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyskúšala som už skoro všetky recepty na pangasa tu z MMB, a keďže nám táto ryba chutí, pridávam aj taký aký tu ešte nie je, na inšpiráciu. Bohužiaľ, vždy som to zabudla odfotiť, takže zatiaľ bez fotky.

Filety si ochutíme. Tu je môj postup: osolím, okorením, potriem červenou sladkou paprikou (vyskúšajte, je to fakt super), a na záver citrónovou šťavou.

Na masle ich z oboch strán opečieme, stačí 3 minúty z každej strany. Odložíme pangasa niekam kde ho udržíme v teple. Do výpeku nakrájame pór (1, 2 ks), osmažíme a posypeme kari korením (alebo kurkumou- tak bude mať ešte krajšiu žltú farbu), a na záver prilejeme smotanu na varenie ( podľa toho koľko chcete omáčky, ja zvyčajne 1 až 2). Podľa chuti dosolíme a necháme smotanu prevrieť, môžme vypnúť hotovo.

Podávame buď so zemiakmi, alebo ryžou (odporúčam s hrozienkami), alebo len so šalátom (zvykneme si k tomu robiť tzatziky). Rybku prelejeme žltou omáčkou.

Je to fakt výborné.