Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia (cca ½ kg), 2 lyžice worcestrovej omáčky, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 mokka lyžička soli, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura, 2 väčšie strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, štipka mletého čierneho korenia, olej na vyprážanie*** zemiakové cestičko: 2 stredne veľké zemiaky, 1 vajíčko, 3 navŕšené lyžice polohrubej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky
dáme do misy, pridáme omáčky
mleté čierne korenie, soľ
zmes korenia na pečené kurča
ja som teraz použila takéto... sú rôzne, výber nechám na Vás
pretlačený cesnak
olej
premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín.
Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky,
pridáme vajíčko, múku, premiešame
vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a
postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte.
Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti.
Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.