Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia (cca ½ kg), 2 lyžice worcestrovej omáčky, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 mokka lyžička soli, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura, 2 väčšie strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, štipka mletého čierneho korenia, olej na vyprážanie*** zemiakové cestičko: 2 stredne veľké zemiaky, 1 vajíčko, 3 navŕšené lyžice polohrubej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky |
 |
dáme do misy, pridáme omáčky |
 |
mleté čierne korenie, soľ |
 |
zmes korenia na pečené kurča |
 |
ja som teraz použila takéto... sú rôzne, výber nechám na Vás |
 |
pretlačený cesnak |
 |
olej |
 |
premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. |
 |
Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, |
 |
pridáme vajíčko, múku, premiešame |
 |
vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a |
 |
postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. |
 |
Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule. |