Šťavnatá žemľovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 l mlieka
6-8 rožkov (alebo vianočka)
3 vajcia
2 vanilkový cukor
1 PL práškový cukor
4 jablká
slivkový kompót

POSTUP PŘÍPRAVY

Rožky nakrájame alebo natrháme. Do mlieka dáme 3 žĺtky (bielka idú na sneh), pridáme vanilkový cukor, práškový cukor a zamiešame. Týmto zalejeme rožky. Na pomastenú misu uložíme 1 časť namočených rožkov, na to dáme slivky (odkôstkované a polené), posypeme vail. cukrom, na to dáme strúhané jablká, pocukríme (môže sa dať aj škoricový cukor) a zakryje sa to druhou časťou rožkov. Pečieme v rúre na 200°C, cca 30 min. Z bielkov vymiešame sneh, natrieme na vrch žemľovky a ešte zapečieme, nech to chytí takú peknú zlatú farbu. Potom sa to už len dá na tanier, ja si polievam ešte šťavou z kompótu a všetko zjem!!!

Dobrú chuť