Cestoviny v smotanovosyrovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
DRAHŠIA VERZIA: 400g cestovín plnených mletým mäskom, 300-400g šunky (najlepšie vcelku), konzerva hrášku, konzerva šampionov, 2 šlahačkové smotany, 150-200g syra, trošku oleja
LACNEJŠIA VERZIA: miesto plnených cestovín použijeme obyčajné cestoviny, originál by mali byť take v tvare potrubia, no my máme v oblube vretená.
EŠTE LACNEJŠIA VERZIA: miesto šunky použiť nejaku mäkkú salamu (dietna, liptovská a pod.). Naše baby nelúbia šunku
POSTUP PŘÍPRAVY
Cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom. Kým sa varia, nakrájame si šunku na male kúsky, postrúhame syr. Šunku dáme osmažiť na troške oleja, neskôr k nej pridáme hrašok a šampioniky a necháme to všetko spolu trošku prehriať. Pridáme uvarené cestovinky, zalejeme smotanou. Miešame, kým smotana nezačne vrieť, vtedy sa začne tak akoby lepiť na tie cestoviny. V tej chvíli možme odstaviť so sporáka a vmiešame do toho všetkého nastruhaný syr a možme servírovať. Výborné je to aj po vychladnutí ako obdoba cestovinoveho šalatu.
 |
Príprava ingrediencii |
 |
Uvarili sme cestovinky |
 |
Osmažili šunčičku |
 |
Pridali hrášok a šampioniky |
 |
Pridali cestovinky |
 |
Zaliali smotankou a miešali a miešali kým nezovrela (nebojte, trvá to len chvílku) a už len primiešať syr a hotovo. |
 |
Dobrú chuť! |