Hrianky s tuniakom a paradajkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Upečený hriankový chlieb v hriankovači, 6 ks paradajok, 1 tuniak vo vlastnej šťave, 4 strúčiky cesnaku, 2 KL majoránky /môže byť aj čerstvá/ 2 KL olivového oleja, soľ podľa chuti /podľa toho či je tuniak slaný alebo nie/, čerstvá nasekaná petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté paradajky si nakrájame na maličké kocky a vložíme do sklenej misky, pretlačíme cesnak, pridáme tuniaka, z ktorého vopred zlejeme šťavu /tú nám pustia paradajky/, majorán a olivový olej, soľ - podľa chuti. Všetko premiešame, necháme odstáť asi 15 minút a navrstvíme na upečené hrianky. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Je to výborné aj na osviežujúci obed alebo večeru.