
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie lístkového cesta*1 vanilínový cukor*500 ml mlieka* 4-5 vajec* 150g práškového cukru* 2 Zlaté klasy* 500 g jemného tvarohu* 150g práškového cukru do snehu
POSTUP PŘÍPRAVY
Fajnovučký koláčik, pri ktorom zaberá najviac času asi vaľkanie cesta. Inak je všetko veľmi jednoduché. Veď kuknite nižšie.
![]() |
1. Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Ja som ho vaľkala na papieri na pečenie. |
![]() |
2. Do mixéra dáme žĺtky, 150g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. |
![]() |
3. Do rozmixovanej zmesi postupne primiešavame mlieko a tvaroh. Nakoniec postupne prisypeme obidva Zlaté klasy, dobre premiešame a hmotu vylejeme na lístkové cesto. Dáme piecť na 15-20 minút do vyhriatej rúry do polotuha- tuha pri teplote 180°C. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a 150 g práškového cukru. Natrieme ho na cesto a dopečieme pri teplote 180- 200°C, pokiaľ sneh nezozlatne.... |
![]() |
..asi takto.... |