Plnené trubičky, kremrole, šamrole



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkove cesto* vanilínový cukor*250g práškového cukru*6 bielkov* 1 vajce na potretie- Dávka na plnku postačí aj na 2 lístkove cestá.

POSTUP PŘÍPRAVY

Babka mi mala prísť zablahoželať na narodeniny, no torta už bola zjedená! Ohlásila sa vopred, tak som stihla urobiť túto mňamku. Recept už na MMB je, ale aj tak prinášam návod, ako som to robila ja. Piekla som ich úplne prvýkrát, takže nie sú práve dokonalé. Ale chutili aj tak!

1. Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame na pásy 20x3 cm. Na asi 20 kusov je potrebné 0,5 kg cesta, ja som mala len 400g, a krájala som len tak od oka, tak sa pásy natáčali trocha ťažšie.
2. Na takéto trubičky si natočíme jednotlivé pásy cesta, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom alebo len bielkom, pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C jemne doružova.
3. Počkáme, kým trocha vychadnú a stiahneme ich z kovových trubičiek. Pripravíme si vercajg na vodný kúpeľ, ale vodu zohrievame postupne až pri šľahaní bielkov na parou. Tak si ich teda nad parou vyšľaháme do zhustnutia, aj voda musí napokon vrieť. Naplníme trubičky ozdobným nástavcom a plníme a plníme..........