
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
9 plátkov štvorcovej šunky,
1/8 masla,
200 g syra,
2 ks na tvrdo uvarených vajec,
soľ,
vegeta,
3-4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
POSTUP PŘÍPRAVY
Chcem sa s vami podeliť o môj veľmi obľúbený recept. Naša rodina ho robí už niekoľko rokov a naozaj zatiaľ nebolo jedného komu by nechutil a rozdali sme tento recept už kde-komu. Ak radi pripravujete tzv. studenú kuchyňu, tak neváhajte a skúste urobiť túto roládu. Je naozaj dobrá a veľmi elegantne vyzerá ako súčasť pekne ozdobenej misy. Misu, ktorú som robila, som zabudla odfotiť, tak som odfotila aspoň posledné zbytky, ktoré sme dojedali na raňajky.
![]() |
tak toto sú suroviny. |
![]() |
na dostatočne veľký alobal porozkladáme šunku (3x3), tak aby sa z každej strany prekrývala asi 1 cm. Tú ukladáme od seba smerom hore, aby sa nám nerozpadla, keď ju budeme rolovať. Ja som nemala obdĺžnikovú šunku, tak som použila 12 plátkov štvorcovej. |
![]() |
syr, maslo, postrúhaný chren, vajcia, soľ a vegetu dobre vymiešame. Iný, ako čerstvý chren, nepoužívajte. Naozaj si dajte tú námahu a postrúhajte si ho. |
![]() |
na šunku rozotrite plnku a pekne zrolujte |
![]() |
zabalte do alobalu a dajte do chladničky na pár hodín. Potom roládu krájame ostrým nožom šikmým rezom. |
![]() |
Prajem dobrú chuť. |