Mrkvová krémová polievka - blesková
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g mrkvy, 1l čistého zeleninového vývaru, smotana, soľ , mleté čierne korenie , petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi chutná, hustá a sýta polievka. trochu som ju upravila. Nikdy nemám vývar, trorý by som si sama pripravila, tak som si ho urobila z dvoch kociek zeleninového bujónu. A do polievky až na tanier v pôvodnom recepte mali ísť surové kocky mrkvy ( tie si bolo treba odložiť bokom ešte pred varením ), ale ja som si v polovici varenia odobrala mrkvičku.
|
očistená mrkva pripravená na porcovanie |
|
harakiri |
|
bujón |
|
uvaríme nakrájanú mrkvu, ale nezabudnime si v polovici odobrať podľa počtu stravníkov mrkvu, ktorú budeme servírovať do hotovej polievky |
|
uvarenú mrkvu rozmixujeme |
|
vlejeme smotanu |
|
posolíme, počiernokoreňujeme |
|
premiešame , necháme prejsť varom a máme veget |