Gulášik z cukety,alebo patizónu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká alebo 3 malé cukety, alebo patizony, 2 cibule, olej, 2 strúčiky cesnaku, 3 papriky, 3 rajčiny, 1 malý rajčinový pretlak, trošku pálivého kečupu, mletá sladká paprika, mletá rasca, soľ, korenie, bujón, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

ak máte doma tvora, čo nemôže byť bez mäsa podávajte s klobáskou..

toto budeme potrebovať
Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji do sklovita a pridáme asi lyžičku mletej rasce.
Pridáme pokrájanú cuketu. Táto bola veľká tak som ju očistila, ale mladé nemusíte ani šúpať....dáme na cibuľu, posolíme a chvíľu orestujeme
Keď sa nám vydusí voda z cukety tak pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Chvíľu popražíme.
Hrniec odstavíme a primiešame mletú sladkú papriku.
Vrátime na sporák a pridáme pretlak. Chvíľočku porestujeme.
Podlejeme horúcou vodou a pridáme nakrájané papriky. Podusíme asi tak 5 minút.
Do poduseného pridáme nakrájané rajčiny bez vnútornej dužiny. Ak treba prilejeme vodu , bujón, vegetu a dusíme ďalších 5 minút.
Do odstaveného pridáme asi lyžičku majoránky a môžeme podávať....papáme so zemiačikmi, alebo chlebíkom.