Slaný tekvicový koláč na taliansky spôsob (alebo čo s tekvicou?)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept je vymyslený mnou, lebo nám takéto talianske chutia, ale môžete si ho prispôsobiť, ako sa vám páči.
Potrebujete: 1kg postrúhanej tekvice, ale vyžmýkajte z neho vodu, 3 celé vajcia, 30-40dkg hrubej múky (nevážila som ju, ale tak "přimeřene"), pol balíčka prášku dopečiva, 1 KL pizza korenia, 2 KL vegety, 2 PL petržlenu, 0,5dcl oleja, prípadne strúhaný syr na vrch - ja som ho doma nemala,ale aj tak je dobrý.:-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko pomiešame,musí nám vzniknúť taká polotuhá masa. Nalejeme na plech - netreba ho vymastiť,ani vysypať, nepripáli sa, len do chrumkava upečie. Pečie sa pri 250°C asi 20 minút. Papá sa osamotene,alebo s kečupom, syrom, tatárskou a pod.