Makovo-pudingový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 350 g hladkej alebo polohrubej múky, 30 g droždia, 80 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 125 g tuku, na sneh 2 bielky a 70 g cukru
Maková náplň: 400 g mletého maku, 150 ml mlieka, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, zvyšok tuku z cesta, škorica
Puding: 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding
Posýpka: 80 g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, škorica, 60 g tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, droždia, mlieka, cukru vypracujeme cesto a necháme vykysnúť, potom roztiahneme na vymastený plech. Naň striedavo kladieme makovú a pudingovú plnku. Maková - mletý mak zalejeme horúcim mliekom a zamiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom a spolu s tukom a škoricou primiešame k maku. Pudingová - z mlieka a pudingu uvaríme puding, obe plnky necháme trochu vychladnúť a do oboch primiešame sneh z dvoch bielkov a cukru. Vrch posypeme posýpkou a koláč ešte necháme podkysnúť 15 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie sú okraje zlatisté (v mojej rúre cca 20 minút)