Škoricovník /kysnutie v pekárničke, pečenie na plechu/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 dl olej, 3 dl vlažná voda, 1/2 kávovej lyžičky soľ, 3 pol. lyžice med, 500 g polohrubá múka, 1/2 kocky droždia - suroviny do pekárne.

Na posyp cesta na plechu - škorica, kryštálový cukor, med.

POSTUP PŘÍPRAVY

V uvedenom poradí nahádžeme do pekárničky a zapneme na program miesenie a kysnutie, ja mám pekárničku Moulinex, na nej je to program 11, cca 1,5 hodiny a cesto je vymiesené a vykysnuté. Keď nám pekárnička pípne, cesto je vykysnuté, preložíme cesto z pekárne na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Dáme do stredu plechu a prstami roztláčame do všetkých strán, aby sme ho rovnomerne rozložili na plechu, keď sa lepí, naolejujte si prsty. Keď máme cesto rozložené, resp. roztlačené na celom plechu, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a polejeme medom, medom nešetríme. Necháme ešte chvíľu podkysnúť, medzitým si dáme predhriať rúru na 200 stupňov, po tak cca 10 minútach dáme plech do rúry a zároveň stiahneme teplotu na 160 stupňov a upečieme. Tak odhadom 20 minút asi. Čerstvý je úplne mňamky . . . , kto má rad škoricu, si príde určite na svoje, nie je to veľmi sladké a je to výborné.

Upečený . . . na plechu.