Syrové medailóniky ( z časopisu Dobré jedlo )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g eidamu, 100 ml mlieka ( podľa potreby ) ja som dala menej, strúhanku na zahustenie + na obaľovanie, 1 vajce, vegeta, korenie, olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrúhame eidam, postupne prilievame mlieko podľa potreby, zahustíme strúhankou, pridáme 1 celé vajce, ochutíme vegetou a korením ( ja som dala len vegetu ). Vypracujem cesto a robíme guľky, ktoré stlačíme a vytvarujeme do tvaru medailónkov s priemerom asi 5-6 cm. Obalíme ich v strúhanke a vysmážame z oboch strán v rozohriatom oleji.
Je to fakt fantastické, kto má rád vysmážaný syr, tak je to jednoduchšia verzia. K tomu výborný šalátik a máme rýchly letný obed.Samozrejme kto chce si môže pridať aj hranolky :-))

dobrú chuť...