Cuketová omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5 kg cukín, 4 cibule, 2 feferónky, 2 ČL soli, 1ČL korenia, 1dcl octu, 1,5 dcl oleja, horčica

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukety /aj staršie a prerastené/ očistiť, rozkrojiť na 4 časti pozdĺž, lyžicou vybrať zrnká, nakrájať, hodiť do hrnca, pridať všetky prísady okrem horčice a bez pridania vody ! rozvariť. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme horčicu a plníme do pohárov. Sterilizujem len aby prichytilo viečko.

Môžete robiť s rôznymi obmenami, ja pridávam kurkumu a nedám horčicu, priateľka tam zase pridala mrkvu, môžete skúsiť aj zeler / ja určite skúsim/ , táto omáčka sa dá jesť studená s párkami alebo teplá s knedľou.
Je to starý recept, niekde som ho pred rokmi vyhrabala a teraz som si naň spomenula, lebo cukín sa urodilo veľa.