
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
špičky * koreňová zelenina * zemiaky * cibuľa * čierne korenie celé * nové korenie *soľ * vegeta * * zelerová vňať * petržlenová vňať * múka * olej *
POSTUP PŘÍPRAVY
Vždy keď trošku poprší,
hríbik hlávku vystrčí.
Jedna hlávka,druhá hlávka,
ajhľa tam je muchotrávka.
Dosť bolo srandy, kuk na obrázkový postup.
![]() |
1. Pre tých, ktorí nevedia, čo sú špičky - názorná ukážka. Tieto hríbiky nájdeme na lúkach vždy po daždi. |
![]() |
2. Pripravíme si tieto suroviny. |
![]() |
3. Hríbiky vložíme do hrnca s vodou. |
![]() |
4. Nakrájame si koreňovú zeleninu. |
![]() |
5. Pripravenú zeleninu pridáme k hríbikom. Prihodíme zopár guličiek korenia, osolíme a varíme do mäkka. Nakoniec urobíme zásmažku a povaríme asi 10 minút. Dochutíme vegetou a posekanou petržlenovou vňaťou. |
![]() |
6. Papkáme. Dobrú chuť ! ! ! |