
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
uhorky * nakladač * cukor * ocot * voda * kôpor * mrkva * cibuľa *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som si obľúbila pre jeho jednoduchosť a rýchlosť. Na chalupe pravidelne zaváram. Veľmi ma to baví, lebo všetky práce vykonávam na dvore. Môžem špliechať, prskať a pritom sa opaľovať. Myslím tým vykúpanie uhoriek v detskej vaničke priamo pod studňou.
![]() |
1. Potrebujeme tieto suroviny. |
![]() |
2. Uhorky sú predsa najdôležitejšie. |
![]() |
3. Umyté naukladám úsporným spôsobom do pohárov, a budem dávkovať jednotlivé suroviny. Na 7 dcl pohár: 2 polievkové lyžice kryšt. cukru, 2 čajové lyžičky nakladača / zelko, deko/ a štamplík octu. Dolejem studenou vodou, ozdobím mrkvou, cibuľou a kôprom. |
![]() |
4. Dám sterilizovať. Nechám vybehnúť teplomer na 100 stupńov, ihneď vypnem a nechám vychladnúť. |
![]() |
5. Vychladnuté povyberám z hrnca, označím aktuálnym dátumom a pekne poukladám do políc. |