Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.postupe
 |
jeden detailík |
 |
Príprava cesta: Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť.... do formy nalejeme cesto a dáme upiecť na cca 175 st.C... skúšame špajľou, či je dobre prepečená... |
 |
... po vychladnutí korpus dva razy prerežeme... |
 |
... vo vedľajšej miske si vymiešame plnku: gaštanové pyré, cukor , rum a citrónovú šťavu... |
 |
...takto nejako... |
 |
... spodný plát si pokvapkáme rumom a potrieme marhuľovým džemom ... |
 |
... a navrstvíme naň gaštanovú plnku... |
 |
... na plnku priložíme druhý plát... |
 |
... opäť ho pokvapkáme rumom a tentokrát bez džemu potrieme plnkou... |
 |
... posledný plát zo spodu pokvápeme rumom, natrieme džemom a priklopíme natretou stranou na plnku... |
 |
... a je to.. |
 |
... zvyšnou plnkou potrieme tortu, ak nám nezostala, nevadí, použijeme marhuľový džem... |
 |
...na doske si prepracujeme marcipán s práškovým cukrom... |
 |
... a natenko ho vyvaľkáme... |
 |
...potiahneme ním tortu.... |
 |
... vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a štetcom ponatierame celú tortu... |
 |
:o) |
 |
... a ešte takto... |
 |
... no a ide sa zdobiť.... na kvietky som použila marcipán od Arielll-musím pozrieť ako sa presne píše a dám do komentáru odkaz na jej recept... je vynikajúci!!! Vrelo odporúčam... trošku som zafarbila na žlto a zbytok na oranžovo... na celú tortu mi stačil poťah z 200g suš.mlieka a 200g cukru... |
 |
...lupienky som spravila úplne jednoducho... jednotlivé lupene sú vlastne krúžky zložené a popriliepané ku sebe... vnútro-žlté je roztlačená guľka |
 |
... takto... vrch kvietkov je posypaný zlatými cukríkmi... |
 |
... a tu už je celá... |